
Nazwa: Cannubi Muscatel
Szczepy: Barbera
Region: Piemont
Apelacja: Barbera d’Alba (DOC)
Rocznik: 2006
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Hiszpania jest krajem, który ma największy areał upraw winorośli. Potem są kolejno: Francja, Włochy, Turcja i USA.
Uprawianie winorośli w celu tworzenia wina rozpoczęło się około 8 tys. lat temu!
W 1921 roku w regionie Mozeli zostało wyprodukowane pierwsze wino Trockenbeerenauslese.
Krzewy winorośli są sadzone w czasie ich okresu uśpienia, zazwyczaj w kwietniu lub maju. Większość krzewów daje wysokiej jakości owoce przez czterdzieści lat!
Etykiety win sklasyfikowanych jako A.O.C. z Alzacji różnią się od wszystkich pozostałych A.O.C. we Francji, ponieważ tylko one na etykietach mają umieszczoną informację o szczepie użytym do produkcji.