01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ 2 komentarze
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Gdy wzrasta poziom cukru, spada poziom kwasowości.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Im większa zawartość alkoholu w winie, tym zazwyczaj wino zawiera więcej ciała (ciężkości).
W 1861 roku, pierwsza dama Mary Todd Lincoln wprowadziła amerykańskie wina do Białego Domu.
Wiosenny przymrozek w 2002 roku zniszczył 80% owoców winorośli w Szampanii.
W 1960 roku było tylko 10 winnic w Napa Valley.
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Krzew winorośli zazwyczaj daje zbiory umożliwiające produkcję wina dopiero po trzecim roku swojego życia.