01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Krzew winorośli zazwyczaj daje zbiory umożliwiające produkcję wina dopiero po trzecim roku swojego życia.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Średnio człowiek posiada 5 000 kubków smakowych.
Najwyższy poziom win Chablis to oznaczenie na etykiecie "Chablis Premier Cru".
Orzechy włoskie oraz herbata również zawierają taniny.
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
W 1921 roku w regionie Mozeli zostało wyprodukowane pierwsze wino Trockenbeerenauslese.
Areał upraw Alzacji to 35 000 akrów, ale średnio 5 akrów należy do jednego producenta.