01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Co roku w Stanach Zjednoczonych otwieranych jest średnio 300 nowych winnic.
Kwietniowy przymrozek w 1991 roku zniszczył w Bordeaux ponad 50% zbiorów.
56% win klasyfikacji A.O.C. z Doliny Loary to wina białe, a 96% z nich jest wytrawnych.
Większość win z apelacji Pouilly-Fumé i Sancerre to wina, które nie są starzone w drewnianych beczkach.
Najstarsza część ludzkiego mózgu to obszar odpowiedzialny za powonienie.
Areał upraw Alzacji to 35 000 akrów, ale średnio 5 akrów należy do jednego producenta.