01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
56% win klasyfikacji A.O.C. z Doliny Loary to wina białe, a 96% z nich jest wytrawnych.
Winorośl jako roślina dająca zbiory w postaci owoców zajmuje największy areał upraw na całym świecie!
Niemcy uprawiają szczep Riesling od 1435 roku.
W 1861 roku, pierwsza dama Mary Todd Lincoln wprowadziła amerykańskie wina do Białego Domu.
Jedna trzecia winorośli hodowanej w Sonoma Valley to szczep Chardonnay.
84% win z Bordeaux to wina czerwone. 16% z nich to białe.