01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Stolicą Burgundii jest miasto Dijon. Jednak miejsce to rozsławione jest nie ze względu na region i wina, ale ze względu na musztardę.
Średnio człowiek posiada 5 000 kubków smakowych.
W Kalifornii zarejestrowanych jest ponad 60 000 etykiet wina.
Orzechy włoskie oraz herbata również zawierają taniny.
Większość orginalnych szampanów produkowana jest z czerwonego szczepu Pinot Noir, a jednak większość z nich to wina białe!
56% win klasyfikacji A.O.C. z Doliny Loary to wina białe, a 96% z nich jest wytrawnych.