01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
56% win klasyfikacji A.O.C. z Doliny Loary to wina białe, a 96% z nich jest wytrawnych.
Jedna trzecia winorośli hodowanej w Sonoma Valley to szczep Chardonnay.
Gdy wzrasta poziom cukru, spada poziom kwasowości.
Jedna maszyna do zbiorów owoców winorośli wykonuje pracę 60 osób.
Orzechy włoskie oraz herbata również zawierają taniny.
Wina białe starzejąc się nabierają koloru, natomiast odwrotnie jest z winami czerwonymi.