01 wtorek cze 2010
Napisał Maciek Gontarz na temat Czy wiesz że?
≈ Brak komentarzy
Tagi
Brak tagów
Udostępnij na:
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Podobnewpisy
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Gdy wzrasta poziom cukru, spada poziom kwasowości.
Stolicą Burgundii jest miasto Dijon. Jednak miejsce to rozsławione jest nie ze względu na region i wina, ale ze względu na musztardę.
Krzew winorośli zazwyczaj daje zbiory umożliwiające produkcję wina dopiero po trzecim roku swojego życia.
W 1933 roku, ponad 60% win sprzedawanych w Stanach Zjednoczonych zwierało ponad 20% alkoholu.
Orzechy włoskie oraz herbata również zawierają taniny.
Alzacja szczyci się trzema trzygwiazdkowymi restauracjami Michelin w promieniu 30 mil.