09 poniedziałek maj 2011
Napisał Maciek Gontarz na temat News
≈ Brak komentarzy
Tagi
degustacja, madeira, madera, portugalia
Udostępnij na:
Podobnewpisy
Swego czasu podjąłem się pracy, na której nie do końca
W końcu wiosna Najwyraźniej zima opuściła nas na dobre, mało kto
Zanim zacznę Was zamęczać moimi nudnawymi przemyśleniami, najpierw przedstawiam krótkie
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Im większa zawartość alkoholu w winie, tym zazwyczaj wino zawiera więcej ciała (ciężkości).
Uprawianie winorośli w celu tworzenia wina rozpoczęło się około 8 tys. lat temu!
Najstarsza część ludzkiego mózgu to obszar odpowiedzialny za powonienie.
Większość orginalnych szampanów produkowana jest z czerwonego szczepu Pinot Noir, a jednak większość z nich to wina białe!
W 1861 roku, pierwsza dama Mary Todd Lincoln wprowadziła amerykańskie wina do Białego Domu.
Krzew winorośli zazwyczaj daje zbiory umożliwiające produkcję wina dopiero po trzecim roku swojego życia.