09 poniedziałek maj 2011
Napisał Maciek Gontarz na temat News
≈ Brak komentarzy
Tagi
degustacja, madeira, madera, portugalia
Udostępnij na:
Podobnewpisy
Swego czasu podjąłem się pracy, na której nie do końca
W końcu wiosna Najwyraźniej zima opuściła nas na dobre, mało kto
Zanim zacznę Was zamęczać moimi nudnawymi przemyśleniami, najpierw przedstawiam krótkie
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Wszystkie wina produkowane w Alzacji posiadają oznaczenie klasyfikacji A.O.C. i stanowią niemal 20% produkcji wszystkich biały win A.O.C we Francji.
„BRIX" to jednostka pomiaru zawartości cukru w owocu winorośli.
Krzew winorośli zazwyczaj daje zbiory umożliwiające produkcję wina dopiero po trzecim roku swojego życia.
Mimo tego, że Chablis jest częścią Burgundii, to dzieli je od północnej części Burgundii trzy godzina podróż środkami lokomocji.
84% win z Bordeaux to wina czerwone. 16% z nich to białe.
Francja produkuje 10 razy więcej wina niż Niemcy.