09 poniedziałek maj 2011
Napisał Maciek Gontarz na temat News
≈ Brak komentarzy
Tagi
degustacja, madeira, madera, portugalia
Udostępnij na:
Podobnewpisy
Swego czasu podjąłem się pracy, na której nie do końca
W końcu wiosna Najwyraźniej zima opuściła nas na dobre, mało kto
Zanim zacznę Was zamęczać moimi nudnawymi przemyśleniami, najpierw przedstawiam krótkie
Nazwa: Cannubi MuscatelSzczepy: BarberaRegion: PiemontApelacja: Barbera d’Alba (DOC)Rocznik: 2006
Każde wino zawiera pewną ilość siarczyn, są one naturalnym produktem ubocznym procesu fermentacji.
Im większa zawartość alkoholu w winie, tym zazwyczaj wino zawiera więcej ciała (ciężkości).
W Dolinie Rodanu 91% win to wina czerwone, 6% różowe, a tylko 3% to białe.
Gdy wzrasta poziom cukru, spada poziom kwasowości.
Francja produkuje 10 razy więcej wina niż Niemcy.
Sezon winiarski na południowej części półkuli gdzie produkuje się wino jest odwrócony czasowo w stosunku do części północnej.